Noul BlackBerry Q20 – Specificatii Tehnice

De cateva luni a fost anuntata lansarea unui nou telefon BlackBerry. Acesta va fi denumit Q20 si va avea design-ul clasic Blackberry. Cu toate acestea, compania nu a mai oferit si alte detalii despre acest smartphone. Acum cateva zile insa, cineva a reusit sa testeze acest dispozitiv si sa ofere mai multe detalii despre cum va arata si ce specificatii tehnice va avea.

Recentul BlackBerry Passport a fost orientat catre segmentul premium, insa Q20 este mai mult un telefon mid-range. Dispozitivul are un ecran de 3.5”, cu functia touchscreen. Rezolutia este inca necunoscuta. Telefonul va rula la 1,5 GHz pe SoC Qualcomm Snapdragon. Memoria RAM este de 2GB, iar smartphone-ul vine si cu celebra tastatura QWERTY.

Asadar, noul Blackberry Q20 va avea 35 de taste care va vor ajuta la redactarea mesajelor si a adreselor web si va include si butoane speciale pentru inchiderea si preluarea apelurilor. Veti observa, de asemenea, butonul Home, butonul cu functia Back si butonul de navigare cu suprafata tactila. Acesta poate fi folosit cand nu doriti sa utilizati touchscreen-ul. Din cate se poate vedea pana acum, noul telefon BlackBerry va avea un design simplu, cu butoane pentru volum in partea laterala, o camera secundara in partea frontala si, cel mai probabil, o camera principala de o rezolutie mai buna la spate. Inca nu se stiu datele tehnice pentru camerele foto. Design-ul este slim, putand fi usor de purtat in geanta sau un buzunar si pare un telefon extrem de simplu de folosit.

Din ce se poate observa pana acum, noul telefon BlackBerry, Q20, se aseamana foarte mult cu BlackBerry Porsche Design P’9983, acesta din urma fiind un dispozitiv de lux. Aceasta este singura diferenta, pentru ca atunci cand vine vorba de performanta, cele doua smartphone-uri sunt identice. Pretul ridicat al modelului Porsche Design se datoreaza mai mult design-ului inedit si original si materialelor extraordinar de calitative folosite pentru a construi carcasa. Deocamdata, nu se stie la ce pret de vanzare va fi lansat BlackBerry Q20.

Un aspect foarte interesant legat de acest model este faptul ca inca nu a fost programat pentru lansare pana la finalul anului 2014. Cu toate acestea, el a fost anuntat oficial de companie. Pe lista lansarilor BlackBerry din 2014 sunt incluse doar BlackBerry Porsche Design si BlackBerry Passport. Ambele dispozitive sunt foarte scumpe si sunt destinate unui public mai restrans. Asadar, acestea fiind spuse, se pare ca BlackBerry Q20 va fi lansat abia in 2015, undeva la inceputul anului, iar entuziastii BlackBerry asteapta cu nerabdare aceasta lansare.