Noi informatii despre Galaxy S6

Dupa lansarea spectaculoasa de care a avut parte smartphone-ul Samsung Galaxy S5, iubitorii de gadgeturi asteapta lansarea modelului Galaxy S6 care se crede a fi cel mai bun smartphone lansat pana acum pe piata.

Urmatorul model de top este asteptat cu nerabdare si se pare ca gigantul coreean a denumit modelul cu numele de cod „Project Zero”. Chiar si numele de cod este diferit, Samsung atribuind litere celorlalte telefoane lansate pana acum, de exemplu Galaxy S5 a avut numele de cod Project K, Galaxy S4 a primit numele de Project J, iar smartphone-urile din seria Note, Note 3 si Note 4 au primit numele de cod Project H si, respectiv, Project T. Se pare ca numele de cod pentru S6, Project Zero, a fost ales in virtutea schimbarilor de care va avea parte modelul, compania urmand sa porneasca de la zero si sa creeze un telefon cu totul nou.

Se pare ca coreenii de la Samsung vor sa inoveze pe piata telefoanelor si sa aduca un design nou telefoanelor sale  cele mai populare. Deja Samsung Galaxy Alpha s-a bucurat de un nou design si acum se pare ca si Galaxy S6 va avea parte de un design exceptional. Totusi, design-ul smartphone-ului Galaxy S6 nu se afla intr-un stadiu foarte avansat la fel si procesorul acestuia.

Samsung continua sa lanseze telefoane cu display Super AMOLED si s-ar putea ca si Galaxy S6 sa aiba parte de acelasi tip de display. Insa in ceea ce priveste rezolutia, aceasta ar putea fi mai mare decat oricare alta de pana acum, inovand deja cu o rezolutie de 2560 x 1440 la smartphone-ul Galaxy Note 4 si cu un display QHD la smartphone-ul Galaxy S5 LTE-A lansat in Coreea de Sud. Galaxy S6 ar putea avea un display mai mare decat modelul precedent, Galaxy S5, intrucat compania a lansat de-a lungul timpului smartphone-uri cu ecrane din ce in ce mai mari. Se speculeaza, de asemenea, ca Galaxy S6 va avea display flexibil, tehnologie pe care Samsung urmareste de mult sa o introduca pe smarphone-urile sale. Acest lucru ar putea fi posibil, intrucat si Galaxy Note Edge, versiune a lui Note 4, are un ecran cu marginile curbate. Totusi, sunt putine sanse ca Samsung sa-si doteze noul varf de gama cu o astfel de tehnologie netestata.

In ceea ce priveste procesorul, se asteapta ca acesta sa fie unul pe 64 de biti, iar cum procesoarele Snapdragon 808 si Snapdragon 810 vor aparea, probabil, pe diferite dispozitive in prima jumatate a anului 2015, si Samsung Galaxy S6 ar putea avea un procesor de acest tip. Snapdragon 808 este un procesor de 64 de biti cu sase nuclee, care suporta un display cu o rezolutie de 2K, pe cand versiunea Snapdragon 810 este un procesor octa-core cu un chip de 64 de biti ce suporta ecrane cu o rezolutie de pana la 4K. Cat despre procesorul grafic, se presupune ca S6 va avea Adreno 430 GPU, cu 30% mai rapid decat Adreno 420.

Nu se stie sigur cand va fi lansat Galaxy S6, insa compania coreeana a lansat mai multe smartphone-uri in cadrul Mobile World Congress. In 2015 MWC va avea loc in perioada 2-5 martie, deci e posibil ca S6 sa fie lansat in acea perioada.