Informatii despre noile telefoane Samsung din seria A

Dupa aparitia pe piata a smartphone-ului Galaxy Alpha care nu a impresionat prin caracteristici, dar le-a oferit utilizatorilor Samsung schimbarea de design mult dorita, a venit randul a doua smartphone-uri din seria A : Galaxy A5 si Galaxy A3.

Design-ul celor doua smartphone-uri este asemanator cu cel al modelului Galaxy Alpha si vor avea o carcasa din alumniu si sticla, iar caracsa din spate se pare ca va fi fabricata tot din aluminiu si nu din plastic cum este cea a lui Galaxy Alpha. De asemenea, se spune ca aceste doua terminale vor fi cele mai subtiri telefoane aparute vreodata de pe piata.

Galaxy A5 are o grosime de numai 6.7 mm si dispune de un display AMOLED cu o diagonala de 5 inch, un procesor quad-core la 1.2 GHz, o memorie RAM de 2 GB si o memorie de stocare de 16 GB ce va putea fi extinsa cu un card microSD. De asemenea, smartphone-ul va avea incorporata o camera principala de 15 mega pixeli si o camera frontala de 5 mega pixeli, oferindu-le astfel utilizatorilor videoconferinte si selfie-uri excelente prin intermediul optiunilor Wide Selfie sau Beauty Face. Totodata, A5 va avea o baterie cu o capacitate de 2300 mAh si caracteristici ce se gasesc si pe alte smartphone-uri: conectivitate Wi-fi a/b/g/n, Bluetooth 4.0 si una de tip LTE, optionala, dar care va suporta tehnologia NFC. Smartphone-ul va avea o greutate de 123 de grame si va masura 139,3 x 69,7 x 6,7 mm.

In ceea ce priveste celalalt model, Galaxy A3, acesta nu se bucura de aceleasi dotari performante ca si Galaxy A5, incadrandu-se pe un segment de piata inferior. Galaxy A3 va avea un display AMOLED cu o diagonala de 4,5 inch si o rezolutie QHD, iar procesorul va fi unul quad-core cu o frecventa la 1,2 GHz despre care nu se cunoaste inca marca. Cat despre memoria RAM, aceasta va fi de 1 GB, iar cea de stocare va fi de 16 GB cu posibilitatea de extindere cu card microSD. Totodata, A3 va avea o baterie cu o capacitate mai mica decat A5, de 1900 mAh si cu tot cu aceasta, telefonul va avea o greutate de doar 110, 3 grame. Desi camera frontala a acestui smartphone este aceeasi ca si pe Galaxy A5, ca si software si caracteristici, camera principala va avea un senzor de numai 8 MP. Celelalte caracteristici sunt identice, lipsand numai tehnologia NFC si avand o conectivitate de 3G. Dimensiunile modelului Galaxy A3 sunt: 130,1 x 65,5 x 6,9mm.

In ceea ce priveste sistemul de operare, pe ambele telefoane va rula versiunea de Android KitKat. La ambele modele design-ul este unul impresionant si mai cu seama design-ul lui Galaxy A5 care este construit cu totul din metal. Design-ul acestor telefoane arata schimbarea pe care Samsung planuieste sa o aduca viitoarelor terminale si ar putea fi un indiciu despre cum va arata Galaxy S6.

Samsung a anuntat ca telefoanele vor fi lansate mai ales pe piata din China, unde vor concura cu telefoanele produse de Xiaomi, dar si pe alte piete, cum ar fi cea din Marea Britanie, Statele Unite sau Australia. Insa nu a fost facuta publica nicio informatie oficiala legata de pret  sau de data lansarii.