Sony, un posibil creator de telefoane cu Windows Phone

Pierre Perron, seful companiei Sony Mobile pentru Europa, a declarat intr-un interviu acordat celor de la TechRadar ca se afla in negocieri cu Microsoft pentru a crea produse cu sistemul de operare Windows Phone. El a declarat ca Microsoft se afla printre alti parteneri luati in calcul pentru a largi gama de produse Sony: „Nu vrem sa fim un producator care face dispozitive cu un singur sistem de operare”.

Nu este prima data cand cele doua companii incheie parteneriate, iar situatia de acum arata ca japonezii nu vor sa creeze produse numai cu deja raspanditul sistem Android. In ultima vreme au aparut zvonuri conform carora Sony va lansa un model cu Windows Phone la mijlocul lui 2014, iar cele spuse de seful Sony Mobile Europa confirma oarecum aceste zvonuri.

Parteneriatul dintre Sony si Microsoft este unul strans, avand in vedere ca pe laptopurile VAIO ruleaza sistemul Windows. De asemenea, Microsoft doreste sa extinda numarul de producatori care utilizeaza Windows Phone, facand un prim pas in acest sens prin cumpararea companiei Nokia.

Mai mult decat atat, Microsoft a purtat, in ultima luna, discutii si cu ZTE si HTC, in care problema principala a fost micsorarea costurilor pe care le presupune sistemul de operare Windows Phone.