Samsung Galaxy Grand i9080/i9082 reviewSamsung Galaxy Grand i9080/i9082 review
45

Samsung Galaxy Grand i9080/i9082 review

Samsung Galaxy Grand este un telefon care promite sa combine tot ce este mai bun de la Galaxy S3 si Galaxy Note 2 intr-un gadget mai accesibil fara sa umble prea mult la specificatii.

Ei bine, defapt aparentele sunt un pic inselatoare intrucat specificatiile de pe Grand sunt departe de smartphone-urile de top mentionate mai sus, insa descoperim o imbinare armonioasa a design-ului celor doua telefoane.

Galaxy Grand este dotat cu un ecran de 5 inch, lucru care va bucura pe utilizatorii iubitori de ecrane mari. In schimb, speram ca acestia nu au testat unul din telefoanele cu care il comparam, deoarece Grand oferta o rezolutie WVGA socant de mica.

In cazul in care va intrebati de ce suntem atat de socati, ei bine, la un ecran de 5 inch, acesti pixeli sunt foarte intinsi, ceea ce duce la o rezolutie de 187ppi.

Acest lucru s-ar putea sa nu conteze pentru cei care sunt fanii ecranelor mari, insa daca va uitati la telefoanele noi (intr-adevar mai scumpe) care apar pe piata, nu veti simti ca aveti un telefon de ultima generatie.

In rest, lucrurile sunt destul de bune sub “capota” din punct de vedere al specificatiilor. Spre exemplu, procesorul de 1.2 GHz dual-core si 1GB de RAM face ca Grand sa ruleze frumos indiferent de ce aplicatii rulezi pe el.

Grand este dotat cu o camera de 8MP cu blitz LED pe partea din spate si o camera de 2MP pe partea din fata cu o posibilitate de inregistrare la 1080p la 30fps. Viteza de declansare a camerei este extrem de rapida si dupa cum vedeti, camera din fata face fotografii excelente.

Nu am putut observa nici urma de NFC, lucru foarte ciudat pentru un smartphone de asemenea calibru si mai ales avand in vedere intentia Samsung de a face totul tappable.

Galaxy Grand nu are “S-Pen” insa datorita faptului ca nu contine denumirea “Note” in titlu, nu este surprinzator. Ar fi fost util totusi.

Am fost impresionati si de capacitatea de navigare pe internet a Grand-ului din punct de vederea vitezei decat de calitatea paginilor incarcate. Datorita faptului ca Grand lupta cu un numar redus de pixeli, nu ofera cea mai buna redare video a site-urilor.

Atunci cand tii tefonul la ureche nu te faci de ras, dar aceasta poate fi si pentru ca ne-am obisnuit cu telefoanele mari. In orice caz, se simte mai bine decat Galaxy Note 2.

Avand in vedere faptul ca telefoanele dual-SIM se presupune a fi telefoane de nisa, Galaxy Grand nu se deranjeaza sa fie un peste mare intr-un iaz mic. Cei de la Samsung sunt foarte fericiti sa transmita un mesaj rivalilor de la LG, HTC sau Sony care tanjesc si ei dupa o felie din piata dual-SIM-urilor.

Ai un telefon Samsung Galaxy Grand si vrei sa il protejezi? Apasa aici pentru accesoriile care ti se potrivesc. Fii COOL! Accesorizeaza-te!

Produse oferite de coolmobile.ro pentru telefoanele Samsung Galaxy:

– folii samsung incepand de la 7,92 RON

– huse samsung incepand de la 18,90 RON

– huse piele samsung incepand de la 19,90 RON

– accesorii samsung incepand de la 9,90 RON

– bumpere samsung incepand de la 18,90 RON