iPhone 6 cu un nou tip de ecran

Se pare ca iPhone 6 va avea parte de caracteristici deosebite, mult mai avansate decat cele prezise initial, cum ar fi ecran Full HD retina.

Dupa cum spun specialistii, iPhone 6 va avea ecran din safir si aproximativ 700 de oameni vor lucra pentru fabricarea sticlei si cristalului de safir. Cristalul de safir nu este o noutate, el mai fiind utilizat de Apple la implementarea senzorului de amprenta pentru modelul iPhone5s. Fiind un material foarte subtire si rezistent, el a fost folosit in general pentru fabricarea ceasurilor.

Aceasta sticla de safir ar putea in urmatoarea perioada sa o inlocuiasca pe cea care este folosita la majoritatea telefoanelor, Gorilla. Sticla din safir rezulta dintr-un minereu sintetic transparent care este obtinut la randul lui printr-un proces decristalizare la temperaturi ridicate a unui oxid de aluminiu. Materialul intarit astfel obtinut este taiat in discuri, care sunt trecute printr-un proces de lustruire si devin astfel sticla. Experimente cu ecran din safir s-au facut si anul trecut, doar ca atunci Apple nu a considerat aceasta idee ca fiind posibila din cauza costului mare pe care il presupune acest ecran.

Totusi sunt doar niste zvonuri si s-ar putea ca Apple sa fabrice sticla de safir doar pentru a extinde producerea de senzori de amprenta. Compania nu a precizat decat ca componentele Apple vor fi produse prin energie regenerabila la fabrica din Arizona.

Produse oferite de coolmobile.ro pentru telefoanele iPhone:

– folii iPhone incepand de la doar 4,45 RON

– huse iPhone incepand de la doar 14,17 RON

– huse piele iPhone incepand de la doar 18,90 RON

– bumpere iPhone incepand de la doar 18,90 RON

– accesorii iPhone incepand de la doar 9,90 RON