Blackphone, smartphone-ul ce iti aduce intimitatea, poate fi precomandat

Telefonul este animat de un sistem de operare denumit PrivatOS, care are la baza Android.

Blackphone  se poate precomanda la pretul de 629 dolari, acesta fiind pimul telefon din lume care iti asigura intimitatea, lansarea fiind anuntata la Mobile World Congress, Barcelona.

Smartphone-ul a fost creat de cei de la Silent Circle & Geeksphone folosindu-se de un Android modificat ce le permite cumparatorilor sa controleze fiecare informatie de pe telefonul lor in scopul protejarii indentitatii.  Un aspect foarte interesant este ca echipa care a dezvoltat acest gadget a inclus si experti in criptografie.

Producatorii afirma ca vei putea comunica  in siguraranta prin sms-uri, convorbiri video sau chiar si apeluri normale sau, de asemenea,  prin VPN poti fifoarte usor anonim.

Este drept ca Specificatiile acestui telefon nu ajung la specificatiile oferite de topul competitorilor, insa sunt indeajuns de dezvoltate incat sa poti utiliza device-ul confortabil. Telefonul a fost inzestrat de un ecran de 4.7 inch, cu procesor quad-core de 2 GHz, 2 GB RAM si 16 GB spatiu de stocare, iar pentru captarea amintirilor puteti beneficia de o camera de 8 MP.