Android creste, insa nu datorita Samsung

Android este cel mai folosit sistem de operare pentru telefoane mobile, inregistrand vanzari tot mai mari. Conform Kantar Worldpanel, numai in Europa Android are vanzari in proportie de 69%.

Aceste cifre nu vin din partea celui mai mare producator de gadgeturi care foloseste Android, Samsung, ci de la alte companii. De exemplu, Xiaomi este lider in clasamentul vanzarilor, in China, iar telefoanele Huawei se raspandesc tot mai mult. Samsung a inregistrat o scadere cu 2,2% fata de anul trecut in cinci dintre cele mai importante piete europene: Italia, Spania, Franta, Germania, Marea Britanie, detinand doar 40,3% din piata.

Desi au avut vanzari bune la sfarsitul lui 2013 cu iPhone 5S, Apple pierde teren la nivel mondial. In America a inregistrat vanzari mai mici decat anul precedent, in proportie de 6%. O piata buna de desfacere pentru Apple este in Japonia, unde in ultimul trimestru al anului trecut 69% din telefoanele vandute proveneau de la compania americana.

Sistemul de operare produs de Microsoft, Windows Phone, devine usor raspandit la nivel global, doar in America Latina  inregistrandu-se vanzari scazute de telefoane. Desi cifrele sunt mai bune decat cele de anul trecut, Windows Phone este depasit cu mult in clasamentul sistemelor de operare mobile.