Allview P5 Quad ReviewAllview P5 Quad Review
55

Allview P5 Quad Review

Detaliile tehnice ale acestui telefon sunt comparabile cu cele ale unor telefoane de top, dar pretul lui este la jumatate (RON 1,000). Sa nu mai vorbim despre faptul ca este proiectat in Romania la brasov si vine in varianta dual-sim. Asadar, Allview P5 Quad pare un telefon de top, insa va trebui sa vedem cum face fata testelor.

Avand un chipset MediaTek MT6589, Allview P5 Quad ar putea suporta mai mult decat producatorul a  propus pentru acest model. Spre exemplu, acesta ar putea suporta o camera de 13 MP in schimb ce in dotare vine cu una de 8MP. Aceasta din urma poate filma 1080p cu 30 de fps..

Allview P5 Quad vine indotare cu un procesor quad-core Cortex A7 la 1.2 GHz. Ca capitolul grafica cei de la Allview au ales PowerVR SGX 544, fiind varianta pe care au mers si de Samsung pentru modelul Galaxy S4. Allview P5 Quad are disponibila 1GB memorie RAM si 4GB memorie interna, insa aceasta se poate extinde la 32GB cu ajutorul unui card clasic microSD. Ecranul este unu IPS de 4.5” (960X540, 240ppi).

Smartphone-ul ruleaza sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean iar la specificatii mai amintim: Amplificatorul audio Yamaha, camera frontala de 1MP, HSDPA+ 21,4 Mbps si HSUPA 5,7 Mbps, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0 cu A2DP si EDR. Bateria din dotare este din Li-Polimer si are o capacitate de 2100 mAh.

In cutia lui Allview P5 Quad putem gasi: telefonul, bateria, cablul USB si incarcatorul de priza, casti, o folie de protectie, manualul utilizatorului si certificatul de garantie.

Allview P5 Quad are un mare minus din cauza volumului mic al castilor, care limiteaza folosirea lor in zone in care este galagie (cum ar fi in metrou sau in locuri aglomerate).

In plus, s-au semnalat probleme in timpul convorbirilor telefonice, pe motiv ca se aude infundat, ca si cum ai fi intr-o camera goala.

Un alt minus ar fi reprezentat de faptul ca dual-sim-ul nu este dual-active, fapt ce nu permite sa ai un apel in asteptare de pe celalalt SIM in timp ce porti o convorbire de pe primul SIM.

Produse oferite de coolmobile.ro pentru telefoanele Allview P5:

– folii Allview P5 incepand de la 7,12 RON

– huse Allview P5 incepand de la 18,90 RON

– huse piele Allview P5 incepand de la 34,90 RON

– accesorii Allview P5 incepand de la 9,90 RON