Droid Turbo

Seria de telefoane Droid  este creata de Motorola in parteneriat exclusiv cu Verizon, care acum pregatesc o noua lansare: Droid Turbo. Nu multe se stiu in mod oficial despre acest nou gadget si toate informatiile valabile in prezent vin din diferite surse mai mult sau mai putin credibile, dar nu direct de la producator. Cu toate acestea, informatiile care au aparut pe parcurs au fost in mare parte confirmate, asa ca aceasta este o prezentare a ce se stie despre Droid Turbo in momentul acesta.

Ca si design, se pare ca telefonul va avea o carcasa din fibra de sticla metalizata si cumparatorii vor putea alege intre culorile rosu si negru. Marimea ecranului este de 5.2 inch, din acest punct de vedere, asemanandu-se cu noul Moto X de la Motorola. Spre deosebire de acesta, insa, Droid Turbo va beneficia si de butoane de navigare in partea de jos a ecranului, acestea lipsind de la Moto X, care se bazeaza in totalitate pe navigare on-screen. Nu se cunosc inca dimensiunile exacte si greutatea telefonului, aceste lucruri urmand sa fie aflate la lansarea oficiala.

Sistemul de operare va fi in continuare Android, cu unele modificari de la versiunea de baza cu care ne-a obisnuit Motorola. Acesta va include, bineinteles, o serie de aplicatii specifice Motorola si Verizon. Informatiile valabile in acest moment indica prezenta unui procesor quad-core Snapdragon de 2.7 GHz, 3GB RAM, si o memorie interna cu o capacitate de 32 GB, ce nu va putea fi extinsa prin intermediul cardurilor de memorie. De asemenea, se zvoneste ca acest nou telefon va avea o camera de 21 MP.

Poate va intrebati de unde vinele numele „Turbo”. Se pare ca raspunsul se gaseste intr-o noua caracteristica a telefonului, „Motorola Turbo Charge”, care ofera o autonomie a bateriei de 8 ore, dupa o incarcare de doar 15 minute, bateria de 3,900 mAh avand o impresionanta autonomie de 48 de ore dupa o incarcare completa. Exista o posibilitate ca si incarcatorul Turbo Charger de la Motorola, care costa $35 in mod normal, sa fie inclus in pachetul telefonului, la cumparare.

Pretul nu este cunoscut, momentan, si probabil nu va fi cunoscut pana cand nu va fi anuntat de Motorola si Verizon pe 28 octombrie, cand este programat evenimentul de lansare. Estimarile bazate pe preturile lansarilor precedente ar plasa telefonul undeva intre $200 si $300 cu abonament, insa nu vom sti cu siguranta decat dupa anuntul oficial. Telefonul va putea fi cumparat, probabil, incepand cu a doua jumatate a lunii noiembrie si din pacate, dar deloc surprinzator, este valabil in mod exclusiv la Verizon.

Nu vom fi sti detaliile si specificatiile exacte pana in momentul lansarii oficiale, insa daca zvonurile se dovedesc a fi adevarate, Droid Turbo pare a fi una din cele mai puternice lansari de pe piata in acest an, si poate chiar cel mai bun telefon ce va putea fi cumparat in 2014. Tinand cont de specificatiile tehnice excelente si de momentul ales pentru lansare, Turbo va fi un bun cadou de Craciun pentru multi iubitori de gadget-uri si va atrage, fara indoiala, un numar record de vanzari.