BlackBerry Classic Q20 ar putea fi lansat in decembrie

Compania BlackBerry a inregistrat o scadere a vanzarilor in ultimul timp, desi a incercat sa reintre in competitie cu marii producatori de telefoane mobile prin lansarea unor smartphone-uri cu caracteristici din ce in ce mai deosebite. Este si cazul smartphone-ului BlackBerry Classic, telefonul trecutul ce vrea sa cucereasca viitorul. Compania a declarat in urma cu ceva timp ca lucreaza la imbunatatirea modelului BlackBerry Classic. Modelul, cunoscut cu numele de BlackBerry Classic Q20, va avea parte de cele mai noi dotari, astfel incat sa poata concura cu alte smartphone-uri de pe piata.

Surpriza de care au avut parte internautii a venit din partea sefului companiei, John Chen, care a declarat ca BlackBerry Classic va fi lansat la mijlocul lunii decembrie. Declaratia sefului BlackBerry a fost facuta in cadrul MIT Enterprise Forum ce a avut loc in aceasta saptamana in Hong Kong.  El a mai mentionat ca BES12, cunoscut si cu numele de Blackberry Enterprise Service 12, va fi lansat pe data de 13 noiembrie, iar Blackberry Classic va fi lansat o luna mai tarziu. John Chen a afirmat, in ceea ce priveste BES12, ca smartphone-ul se adreseaza in special oamneilor de afaceri si oficialilor guvernamentali si le va asigura clientilor o mai mare flexibilitate si siguranta. BlackBerry Classic Q20 merge pe aceeasi linie si va incerca sa atraga clientii business care nu au renuntat inca la tastaturile fizice si butoanele de navigatie.

In ceea ce priveste caracteristicile smartphone-ului BlackBerry Classic Q20, se pare ca va avea un display cu o diagonala de 3.5 inch cu o rezolutie de 720 x 720 pixeli si densitate de 294 ppi, un procesor Qualcomm Snapdragon 800 la 1.5 GHz si doua camere foto, una principala de 13 MP si una secundara de 2 MP. De asemenea, telefonul va include o memorie RAM de 2 GB si o memorie interna de 16 GB, ce poate fi extinsa pana la 128 de GB cu un card microSD. BlackBerry Classic va avea dimensiunile 131 x 72.4 x 10.2  si va cantari 178 de grame.

Poate cea mai importanta caracteristica a smartphone-ului este tastatura fizica qwerty deja consacrata si cea ce diferentiaza compania BlackBerry de alte mari companii producatoare de telefoane mobile de pe piata. Intr-o scrisoare deschisa adresata atat fostilor cat si actualilor utilizatori de smartphone-uri BlackBerry ca Q20 este un BlackBerry clasic, dar completat de o serie de taste pentru navigatie de top si un touchpad pe masura.

Cu toate acestea, seful BlackBerry nu a facut niciun anunt referitor la data exacta de lansare si nici nu se stie pana in acest moment la ce pret va fi disponibil BlackBerry Classic. In momentul lansarii vom sti cu siguranta daca BlackBerry va reusi sa reintre in forta pe piata telefoanelor mobile si sa cunoasca din nou o crestere a vanzarilor.