Apple anunta lansarea iPad Air 2

Dupa cum ne-a obisnuit, Apple are o perioada aglomerata de noi lansari dupa ce, in prealabil, a lucrat de zor la update-uri pentru modelele de gadgeturi care s-au dovedit deja a fi de mare succes. Dupa recenta lansare a noului iPhone, nici modelele noi de tablete nu se lasa mult asteptate. iPad Air 2 si iPad Mini 3 au aparut recent pe piata, putand fi comandate incepand cu data de 3 noiembrie 2014 in majoritatea lumii.

Cea mai noua tableta Apple, iPad Air 2, este cel mai subtire gadget de acest fel lansat pe piata pana in prezent, laudandu-se cu o grosime de doar 6.1 mm. Designul este similar cu cel cu care ne-am obisnuit deja, singura noutate fiind grosimea de care vorbeam, care este de doua ori mai mica decat cea a iPad-ului original. In plus, clientii vor putea alege intre culorile alb, argintiu si auriu.

Tableta are acelasi procesor specific iPad, care a fost upgradat la versiunea mai rapida, A8X. Acesta este de patru ori mai rapid decat versiunea precedenta, A7, si va fi util in procesul de editare video, care merge mai bine ca niciodata.

Rezolutia ecranului este aceeasi, dar acesta vine cu noutatea faptului ca este anti-reflectie si se bucura de tehnologia TouchID prezenta la iPhone, un senzor digital de recunoastere a amprentelor. Insa acesta poate fi folosit doar pentru a intra in aplicatii si pentru a face cumparaturi online, spre deosebire de iPhone 6, care poate fi utilizat chiar si in magazine fizice pentru a achita cumparaturi.

S-a pastrat aceeasi baterie, care are o autonomie de 10 ore, insa camera este nou-nouta: iSight de 8MP, care are o gramada de functii interesante, printre care si filmarea in slow-motion. Camera Facetime a fost, de asemenea,  imbunatatita datorita procesorului A8x.

Pretul minim al unei tablete iPad Air 2 este de 499 de dolari pentru varianta de 16GB, acelasi pret pe care l-a avut si modelul original Air. Versiunea de 32GB nu mai este valabila, acesteia facandu-i-se un upgrade la 64GB pentru acelasi pret de 599 de dolari. Pentru cei interesati de variantele LTE, acestea vor costa cu 130 de dolari in plus, in timp ce modelul vechi al tabletei Air se gaseste acum la 400 de dolari, dupa o reducere de 100 de dolari, pentru persoanele care nu tin mortis sa aiba ultimul model lansat de Apple, dar vor sa economiseasca.

Tableta iPad Mini 3, pe de alta parte, este complet identica cu modelul precedent al acesteia, iPad Mini 2. Singurul upgrade este tehnologia TouchID de care am vorbit mai devreme, si optiunea culorii aurii, in plus fata de cele deja existente. Specificatiile tehnice includ sistemul de operare iOS 8, procesor A7, coprocesor M7, o autonomie a bateriei de 10 ore, camera iSight de 5MP si camera Face Time HD. Preturile pentru o tableta iPad Mini 3 incep de la 399 de dolari.