Androidul tau se misca greoi? Iata de ce !

Daca ai folosit un telefon Android pentru mai mult de cateva luni, ai observat ca usor, usor are tendinta sa nu se mai comporte la fel de bine ca atunci cand l-ai cumparat. Indiferent de cat RAM sau stocare interna are, sau care este viteza procesorului, lucrurile par sa mearga in aceeasi directie pentru toate telefoanele Android.

Poate te-ai intrebat de ce. Adevarul este ca nu avem doar un singur raspuns simplu pentru tine, ci sunt mai multe cauze, pe care le vom discuta pe rand.

Aplicatiile din background

Cel mai des intalnit motiv pentru care telefonul s-a transformat intr-un melc cu picior in ghips este numarul de aplicatii ce ruleaza in background. Ca orice persoana normala, si tu ai inceput sa pui aplicatii pe el din secunda in care l-ai cumparat. Jocuri, aplicatii de muzica, stiri sau o aplicatie care sa iti arate poze cu pisici cute la fiecare ora. Si este adevarat ca pe unele le folosesti chiar si acum, dar hai sa recunoastem, cate din aplicatiile alea nu au mai fost folosite de saptamani bune?

Ei bine, multe dintre aplicatii functioneaza in background inca de cand deschizi telefonul si astfel iti ocupa memoria RAM. Android-ul este recunoscut pentru capacitatea lui de a face multitasking, dar uneori provoaca mai multe probleme.

Mai mult decat atat, chiar aplicatiile care vin preinstalate in Android, renumitul bloatware, functioneaza in background si pe ele nici nu poti sa le dezinstalezi.

Ce sa faci: dezinstaleaza aplicatiile pe care nu le mai folosesti – stim, crezi ca vei avea nevoie de ele candva, dar adevarul este ca probabil nu te vei atnge de ele.

Wallpaper live sau prea multe widgeturi

Daca ai ales sa iti pui pe telefon un wallpaper live trebuie sa stii un lucru. Telefonul tau are nevoie de resurse pentru a-l face sa functioneze. Procesorul, memoria RAM toate sunt solicitate pentru el. Si in momente in care il folosesti mai intens, acel wallpaper live s-ar putea sa fie picatura care umple paharul.

Acelasi lucru se aplica si pentru widgeturi. Desigur, sunt dragute si uneori utile, dar cu cat incarci mai mult ecranele de start, cu atat va merge mai greu telefonul, pentru ca trebuie sa le ruleze continuu pe toate.

Ce sa faci: Lasa-ti pe ecranele de start doar strictul necesar si alege un wallpaper normal. Vei salva din baterie si iti vei face telefonul sa mearga mai repede.

Memoria interna prea plina

La fel ca un pc si telefonul are nevoie de suficienta memorie interna libera pentru a functiona corect, altfel incepe sa dea semne de oboseala. Cu timpul, tot felul de aplicatii si documente iti ocupa spatiul de stocare si astfel se produc problemele. Cel mai usor mod in care poti elibera telefonul de spatiul ocupat inutil este sa cureti memoria cache. Browserul tinde sa stranga o multime de fisiere in aceasta memorie, fisiere care nu iti sunt neaparat utile.

Modurile de prelungire a bateriei

In prezent mai toate telefoanele au inclus cel putin un mod de prelungire a bateriei, dar ele vin cu un mare dezavantaj: De cele mai multe ori iti reduc viteza procesorului si iti incetinesc telefonul per total.

Asa ca e o idee buna sa le folosesti de la o anumita valoare a bateriei, sa spunem 25%, dar utilizarea lor permanenta, in ideea ca iti vor crea un telefon care nu mai trebuie incarcat, nu este o idee buna.

Astea sunt cele mai importante motive pentru care telefonul tau a decis sa fie mai lenes in ultimul timp. Daca ai incercat sfaturile de mai sus si se misca in continuare greu, atunci incearca cu un factory reset. Iti va pune telefonul pe picioare imediat. Doar nu uita sa faci back-up la lucrurile importante.

Ceao !