3 Functii Esentiale pe Care Nu le va Avea iPhone 6

iphone6Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca noul telefon iPhone 6 va fi lansat anul acesta. Astfel, au aparut din ce in ce mai multe zvonuri legate de cum va arata noul dispozitiv, ce functii va avea si cat va fi de subtire. Fanii Apple deja nu mai au rabdare pana la lansarea produsului, iar asteptarile sunt extraordinar de mari. Daca ar fi sa ne luam dupa ultimele zvonuri, cel mai asteptat smartphone al anului va fi lansat pe data de 9 Septembrie. Alte zvonuri spun ca dispozitivul va fi disponibil in 2 variante: un model va avea ecranul de 5,5 inch, iar ecranul celuilalt va masura doar 4,7 inch.

Un alt lucru bine stiut este acela ca fanii Android si fanii Apple au fost mereu in rivalitate. Acest lucru va duce la o comparatie automata intre iPhone 6 si ultimele telefoane Samsung. Pornind strict de la zvonuri, se pare ca noul telefon Apple prezinta deja cateva dezavantaje in fata concurentei. Mai precis, noului dispozitiv ii vor lipsi niste functii esentiale care sunt deja prezente pe telefoanele Android.

NFC – functia NFC este prezenta pe majoritatea telefoanelor Android din categoria high-end. Aceasta permite aparatelor sa poata comunica radio prin alaturare sau contact. Astfel, se pot face schimburi de informatii sau se pot realiza automat setari pentru Bluetooth, wireless etc. Poate fi folosit si ca sistem de acces si identificare sau ca portofel virtual. Dupa cate se pare, iPhone 6 nu va avea aceasta functie, ceea ce il pune in dezavantaj fata de dispozitivele Android. Functia NFC nu este inca foarte cunoscuta utilizatorilor, dar se preconizeaza a deveni extrem de populara pe viitor. Asadar, pentru a nu avea de pierdut, Apple ar trebui sa introduca aceasta caracteristica.

Slot card microSD – aproape ca nu exista telefon cu sistem de operare Android care sa nu aiba un slot pentru cardul de memorie. Aceasta functie iti permite sa instalezi un card microSD si sa maresti spatiul de stocare pentru videoclipuri, poze, muzica si chiar documente. Noul iPhone 6 nu va beneficia de acest slot pentru card, dar va veni cu memorie interna de 16 GB, 32 GB sau 64 GB. Asadar, la acest capitol se poate spune ca au stiut cum sa compenseze acelui slot.

Autonomia Bateriei – LG G3, HTC One M8, Samsung Galaxy S5 si alte telefoane Android din clasa high-end au baterii destul de puternice care le vor ajuta sa reziste 24 de ore pana la urmatoarea incarcare. De asemenea, acestea au si diferite moduri care te vor ajuta sa economisesti bateria. Asadar, cand vei mai avea doar 20% sau 10% din baterie si nu te vei afla in preajma unei surse de curent electric, acumulatorul va mai rezista cateva ore bune. Pe baza zvonurilor aparute pana in acest moment, se pare ca noul iPhone 6 va sta mediocru la acest capitol. Sunt insa si informatii care spun ca modelul iPhone de 5,5 inch va beneficia de o baterie destul de mare si de puternica, cu o autonomie buna.